Timpul Liber

Modelare cu greutăţi

EXERCIŢIUL 1. Stai întinsă pe podea cu genunchii îndoiţi şi ţine braţele întinse lateral. Ţine câte o greutate de 1,5 kilograme în fiecare mână. Ridică şoldurile, astfel încât corpul tău să formeze o linie dreaptă de la umeri până la genunchi. În acelaşi timp, ridică braţele deasupra pieptului, palmele una în faţa celeilalte, astfel încât greutăţile să se atingă. Aşteaptă câteva secunde, apoi revino la poziţia de start. Repetă acest exerciţiu de cel puţin 15 ori.

EXERCIŢIUL 2. Stai cu picioarele depărtate. Ţine o greutate în mâna stângă, în faţa coapselor, cu palma orientată către interior. Fă o fandare şi coboară în acelaşi timp braţul, ducând greutatea aproape de sol. Ridică-te rapid în poziţia de start şi adu braţul în faţă, la nivelul umerilor, balansând uşor greutatea. Repetă de 15 ori, apoi mută greutatea în cealaltă mână.

EXERCIŢIUL 3. Ţine picioarele uşor depărtate, iar greutatea – cu ambele mâini, la ceafă. Fă o fandare înainte cu piciorul stâng, în timp ce aduci greutatea în faţa ta, cu ambele mâini. Genunchii tăi trebuie să formeze unghiuri de 90 de grade. Întoarce-te la poziţia de start. Repetă exerciţiul de 15 ori, pentru fiecare picior.

EXERCIŢIUL 4.
Pentru acest exerciţiu vei avea nevoie de o coardă elastică cu mânere, pentru fitness. Leagă coarda de o clanţă rezistentă, astfel încât mânerele să îţi ajungă la nivelul taliei. Stai cu faţa spre uşă, ţinând câte un mâner al coardei în fiecare mână. Coarda trebuie să fie uşor întinsă. Trage mânerele şi îndoaie genunchii, ca şi cum te-ai pregăti pentru ghemuire. Revino la poziţia de start. Repetă exerciţiul de 15 ori. Pentru a evita accidentările, foloseşte o coardă specială şi asigură-te că este bine legată.

EXERCIŢIUL 5. Iată că a venit şi momentul să foloseşti mingea de fitness pentru a te modela. Este bine ca aceasta să aibă un diametru cât mai mare, de 65 de cm. Stai cu palmele pe podea şi picioarele sprijinite pe mingea de fitness, la nivelul tibiei. Încordează muşchii abdominali şi mişcă apoi mingea cu picioarele către stânga, apoi către dreapta. Repetă de 15 ori.

Spor la treabă!
 
Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *