Actualitate

Modificările la perfectarea actelor de identitate nu lezează drepturile enoriaşilor

Declarația a fost emisă de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicaților (MTIC) în legătură cu protestul enoariașilor din fața Palatului Republicii

"Modificările operate se referă la excluderea livretului militar din lista de documente necesare pentru eliberarea actelor de identitate și oferă posibilitatea de a depune cererea privind eliberarea actelor prin intermediul unui reprezentant pentru categoriile de persoane dezavantajate. De asemenea, modificările vin să asigure protecţia datelor cu caracter personal. Din fişa de însoţire a buletinului de identitate va fi exclusă informaţia despre căsătorie, divorţ, copii, evidenţa militară. Informaţia privind domiciliul va fi transferată din fişa de însoţire în documentul de bază, ce va spori gradul de protecţie", se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului. 

MTIC precizează că modificările propuse nu schimbă în niciun fel condițiile de perfectare a actelor și evidență a cetățenilor care din motive religioase nu doresc să obţină acte de identitate cu cod de identificare de stat.

Conform datelor statistice în R. Moldova sunt înregistrate 5.123 de persoane care au solicitat formularul numărul 9 sau deţin paşaport de tip sovietic. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *