Eveniment

Moldavian Airlines oferă zboruri directe low-cost spre Italia

Evenimentul a marcat începutul zborurilor regulate spre Italia pe care Moldavian Airlines le va opera începând cu 2012 la preţuri avantajoase în condiţii se securitate şi confort.

 Vara a început pentru moldovenii din Italia cu o veste bună. Compania Moldavian Airlines din grupul Carpatair a lansat seria de zboruri directe din Chişinău spre cele mai importante oraşe italiene. Ieri, pe 4 iunie, la ora 17:30, de la Aeroportul Internaţional din Chişinău, au decolat primii pasageri care au ales destinaţia Veneţia. Înainte de decolare, la bordul aeronavei Fokker 100 al grupului Carpatair au urcat premierul Vlad Filat, ministrul de externe Iurie Leancă, şeful Secţiei Politice şi Economice a Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Wolfgang Behrendt şi preşedintele companiei Moldavian Airlines, Nicolae Petrov. Oficialii au stat de vorbă cu pasagerii care au beneficiat de cursa Chişinău-Veneţia şi s-au interesat de condiţiile de zbor. Ulterior, aeronava a fost botezată, în mod tradiţionat, cu jeturi de apă ca apoi să-şi ia zborul inaugural spre Italia.

Pentru început, Moldavian Airlines lansează zboruri directe din Chişinău spre trei oraşe italiene importante: Roma (marţi şi duminică), Veneţia (luni şi vineri) şi Milano (miercuri şi sâmbătă). Dacă până acum pasagerii au fost obişnuiţi cu oferta tradiţională de zboruri de conexiune Carpatair/Moldavian Airlines spre Italia prin hub-ul de la Timişoara, introducere zborurilor directe înseamnă o schimbare majoră care reduce cu peste 50% costul călătoriilor. Astfel, preţurile biletelor pentru cele trei destinaţii pornesc de la 85 de euro cu toate taxele incluse. Preşedintele grupului Carpatair, Nicolae Petrov, a recunoscut că deschiderea noilor curse din Chişinău de către companie înseamnă un pas important spre liberalizarea pieţei aeriene din R. Moldova. „Moldavian Airlines nu şi-a dorit nimic altceva decât concurenţă, piaţă liberă şi să fie lăsată să presteze servicii. Până acum nu a fost posibil. Ne bucurăm că astăzi s-a întâmplat acest lucru, iar din iulie sperăm să avem o liberalizare totală şi să introducem alte zboruri”, a declarat Nicolae Petrov .

Zborurile spre Italia vor fi executate cu aeronave jet tip Boeing-737 şi Fokker 100 cu capacităţi de 148 şi respectiv 105 locuri. Pasagerii îşi pot procura biletele de avion la preţuri accesibile prin intermediul agenţiilor de turism din R. Moldova şi a celor peste 3000 de agenţii partenere din Italia sau cu ajutorul motoarelor de căutare edreams.it, expedia.it, lastminute.it, volagratis.com etc. Toate serviciile Carpatair, cum ar fi transportul bagajelor, catering la bord, check-in etc. vor rămâne gratuite.

Pe 26 iunie, R. Moldova va semna Acordul de aderare la Spaţiul European Aviatic Comun. De asemenea, Guvernul promite că până la sfârşitul lui 2012 va fi semnat acordul de liber schimb cu Turcia, care vizează printre altele, şi domeniul aviatic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *