Carte

(MOLDEXPO) A fost inaugurat Târgul de Carte 2013

Potrivit Marinei Tiron, director general „Poliproject Exhibitions” SRL, Tîrgul de Carte-2013 este un forum profesional al tuturor editorilor, poligrafiştilor, distribuitorilor de carte, bibliotecarilor, funcţionarilor şcolilor, instituţiilor de învăţămînt superior şi ai centrelor de instruire. „Programul lui include întîlniri cu autori, prezentarea noilor produse, conferinţe tematice ale cititorilor, concursuri literare, jocuri intelectuale, master-class, acţiuni de binefacere etc. Scopul tîrgului este de a promova producţia de carte şi serviciile educaţionale”, a mai precizat Marina Tiron.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu, a declarat că Tîrgul de carte este prilejuit de carte, de lecturi, de lansări ale producţiei editoriale, traininguri şi întîlniri dintre cei care scriu, editează, distribuie şi citesc cartea.

„Din păcate, astăzi se citeşte puţin. A scăzut şi capacitatea de cumpărare a cărţii. Să editezi o carte costă foarte scump şi nu poţi s-o vinzi la preţuri simbolice. Totuşi, cartea bună, în forma ei clasică, tipărită, continuă să se bucure de succes, chiar dacă se află într-o concurenţă acerbă cu cea electronică”, a afirmat Arcadie Suceveanu.

La rîndul său, Oleg Bujor, directorul Editurii "Epigraf” a spus că a venit la acest tîrg ca să promoveze cartea. „Am adus mai multe titluri de carte. Două dintre acestea au fost înalt apreciate la ediţia a XXII-a a Salonului Internaţional de Carte – „Gînd şi cuget”, cugetări ale personalităţilor din Basarabia şi „Ospăţul din Savana”. Preţurile sînt accesibile, fiindcă oferim reduceri de pînă la 20%”.

La Tîrgul de Carte din anul curent participă 40 de edituri din R. Moldova, România, Rusia şi Ucraina.

Sursa: Moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *