Actualitate

Moldova este primul, singurul stat care se apropie foarte rapid de Uniunea Europeană

Relaţiile bilaterale dintre cele două state se vor consolida în următoarea perioadă, cu prilejul reuniunii Adunării Parlamentare moldo-poloneze, care va avea loc la Chişinău, în martie 2013, a declarat Vlad Plahotniuc. Menţionăm că Adunarea Parlamentară moldo-poloneză este un organ consultativ comun, constituit în iulie 2011, cu scopul de a elabora puncte de vedere comune cu privire la teme de interes bilateral.
„Moldova este primul, singurul stat care se apropie foarte rapid de Uniunea Europeană”, a precizat Andrzej Halicki, copreşedinte al Adunării Parlamentare din partea Poloniei şi iniţiator al declaraţiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din iulie 2012 privind progresele reformei din Moldova.

Deputatul Igor Corman, copreşedinte al Adunării Parlamentare moldo-polone din partea ţării noastre, a prezentat în cadrul întrevederii din Varşovia priorităţile Moldovei în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. „Obiectivul nostru este ferm: Moldova îşi doreşte semnarea Acordului de asociere, liberalizarea regimului de vize, acordul de comerţ liber şi comprehensiv”, a declarat Igor Corman.

Tot astăzi, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului R. Moldova, a efectuat o vizită la Tribunalul Constituţional din Polonia, răspunzând astfel invitaţiei lansate de preşedintele acestei instituţii, Andrzej Rzeplinski, în cadrul unei întrevederi avute săptămâna trecută, la Chişinău.

Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-poloneze, iar colaborarea bilaterală dintre cele două state este considerată a fi pozitivă. Un moment semnificativ în ceea ce priveşte consolidarea parteneriatului dintre Moldova şi Polonia va avea loc la 3 decembrie, când ţara noastră va fi vizitată de preşedintele Republicii Polonia, Bronislaw Komorowski.

D.C

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *