Moldova

Moldova nu mai poate continua relațiile anterioare cu Rusia din cauza războiului – Ministerul Afacerilor Externe

Moldova nu mai poate continua relațiile anterioare cu Rusia, deoarece Chișinăul nu este pregătit să ignore războiul și a condamnat în mod constant agresiunea.

Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Vlad Cuc.

Potrivit lui Cuc, Moldova a redus intensitatea contactelor cu Federația Rusă după începerea războiului la scară largă în Ucraina. Dialogul rămâne, dar este aproape inexistent la un nivel înalt, părțile făcând schimb de mesaje prin intermediul oficiilor diplomatice, ambasadelor și ministerelor.

Contactele au loc la nivel de ambasade și la nivel ministerial, iar dialogul se concentrează în principal pe ceea ce se întâmplă în Ucraina, a declarat Cuc. Republica Moldova nu mai poate continua vechea relație de până acum, deoarece Chișinăul nu este pregătit să ignore războiul.

“Ceea ce se întâmplă ne-a afectat foarte mult. Ne-a afectat securitatea, ne-a afectat din punct de vedere politic, ne-a afectat din punct de vedere economic, ne-a afectat din punct de vedere social. Vorbim despre acest lucru cu Federația Rusă. Uitați-vă la consecințe și la reacția noastră. Condamnăm războiul foarte ferm. Acum, aceste mesaje domină dialogul bilateral”, a declarat Cuc într-un interviu pentru Radio Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu spuneti adevarul ! Relatiile anterioare cu Rusia nu mai pot continua nu din cauza razboiului, ci din cauza dorintei de integrare in Uniunea Europeana ! Nu fiti curve si recunoasteti adevarul ! De aceea si Rusia a avut atat curaj in Rep. Moldova, pt va voi, moldovenii, ati fost curve cu doua fetze, duplicitari: un mesaj aveati pt vest si altul, contrat, pt Rusia. De asta ati dus-o atat de prost economic, pt ca sunteti curve !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *