Actualitate

Moldova și Portugalia au marcat ieri 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

În mesaj se menţionează că în decursul celor 25 de ani de relaţii diplomatice, dialogul moldo-portughez s-a dezvoltat şi aprofundat, ancorat pe legăturile de prietenie ce unesc cele două state.

Miniştrii au remarcat cu satisfacţie reciprocă integrarea cu succes a importantei comunităţi moldoveneşti în Portugalia, contribuţia căreia la apropierea dintre cele două popoare este de o importanţă majoră.

Oficialii au evidenţiat că evenimentul respectiv nu este doar un moment de sărbătoare, ci de asemenea şi un prilej potrivit pentru a exprima angajamentul reciproc de a extinde şi aprofunda agenda bilaterală în domeniile politic, economic şi cultural, în beneficiul popoarelor noastre şi prosperităţii ambelor ţări.

De asemenea, înalţii demnitari au accentuat că, prietenia şi cooperarea dintre Republica Moldova şi Republica Portugheză nu se limitează strict la nivelul bilateral.

Ele se extind, de asemenea, la nivelul organizaţiilor internaţionale într-o cooperare benefică, în special în cadrul Uniunii Europene, dar şi a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi altor foruri multilaterale.

În sânul Uniunii Europene, Portugalia a sprijinit şi încurajat continuarea programului de reforme în curs de realizare în Moldova.

Oficialii au remarcat că Republica Moldova a fost prima ţară din Parteneriatul Estic care a beneficiat de un regim liberalizat de vize pentru Uniunea Europeană, ceea ce constituie o evoluţie importantă în sensul apropierii ţării de instituţiile europene.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Portugheză la 10 februarie 1993.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *