Economie

Moldova va începe în câteva luni negocierile privind comerțul liber și aprofundat cu UE

Lazăr a spus că un semnal pozitiv în acest sens este aşteptat de la Summit-ul Parteneriatului Estic care se va desfăşura în Polonia la sfârşitul acestei luni.

„Am fost încurajaţi ca în timpul care ne-a mai rămas până la 29 septembrie, când se vor deschide lucrările summit-ului, să dinamizăm implementarea Planului de acţiuni în vederea realizării recomandărilor Comisiei Europene pentru a lansa aceste negocieri. Suntem „în linie” cu îndeplinirea acestor angajamente, pe 1 septembrie am transmis şi un raport intermediar de realizare a lor. În timpul care a mai rămas trebuie să-i convingem pe parteneri noştri europeni că noi am învăţat nu doar să bifăm îndeplinirea unor angajamente, ci şi să le onorăm, precum am promis”, a spus Lazăr.

Vicepremierul a relevat că urmează să fie începute cât mai repede discuţiile în Parlament pe marginea proiectelor de legi, aprobate de Guvern – Legea Concurenţei şi Legea ajutorului de stat – care vizează domenii ce reclamă multă voinţă politică şi implicare din partea tuturor instituţiilor guvernamentale şi nonguvernamentale, de aceea Legislativul ar urma să treacă aceste legi pe lista numărul 1 de priorităţi.

„Este necesar, de asemenea, să fie lansat procesul de implementare a Strategiei privind siguranţa alimentelor, aprobat recent de Guvern, care prevede un şir de modificări, inclusiv, de ordin instituţional. Totodată, vom avea mult de lucru cu misiunile diplomatice, acreditate la Chişinău, ca să le prezentăm toată informaţia necesară despre ce întreprinde realmente Moldova pentru a fi dat startul acestor negocieri”, a adăugat Lazăr.  

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *