Moldova

Moldova va lua în considerare impunerea sancțiunilor împotriva cetățenilor străini responsabili de destabilizarea situației din țară

Moldova va lua în considerare impunerea de sancțiuni împotriva cetățenilor străini responsabili de destabilizarea situației din țară.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat acest lucru la 30 mai

Grosu a menționat că el consideră că investigațiile procuraturii sau informațiile colectate de serviciile speciale și de Ministerul de Interne sunt instrumente eficiente în contextul sancționării celor responsabili de destabilizarea țării.

“Dovezi cu care să mergi în instanță și să spui că un străin a comis o crimă împotriva statului nostru. Faptul că noi vom impune sancțiuni împotriva unui cetățean străin care nu se află pe teritoriul țării noastre și nu are bunuri aici, ce efect va avea?” – a declarat Grosu în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

În același timp, el a adăugat că parlamentul va lua în continuare în considerare impunerea de sancțiuni.

“Vom discuta cum ne va ajuta acest regim de sancțiuni în paralel cu investigațiile”, a adăugat speakerul.

Amintim că, la 30 mai, Consiliul Uniunii Europene a adoptat un regulament privind introducerea sancțiunilor în cadrul unui nou regim de sancțiuni pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Au căzut sub incidența sancțiunilor UE oligarhii moldoveni fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, deputata de top a lui Șor, Marina Tauber, precum și fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție Gheorghe Cavcaluc, care este căutat în Moldova, și omul de afaceri rus Igor Chaika.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *