Actualitate

Moldova va primi 45 de milioane de dolari sub formă de suport bugetar

În şedinţa legislativului de joi, 22 decembrie, a fost votată ratificarea acordurilor cu aceste instituţii.

Proiectele de ratificare prevăd că banii vor fi acordaţi pentru îmbunătăţirea predictibilităţii mediului de afaceri din Moldova, crearea condiţiilor egale de concurenţă şi reducerea costurilor. De asemenea, pentru consolidarea stabilităţii sectorului financiar, promovarea transparenţei şi îmbunătăţirea accesului la finanţe.

Ministrul finanţelor, Octavian Armaşu, a menţionat că acordul cu Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare prevede finanţare în sumă de circa 17 milioane de dolari, iar cel cu BIRD – peste 27 de milioane de dolari. „Acest împrumut este acordat pentru finanţarea deficitului, stocului de datorii. Pentru anul viitor stocul de datorii este la nivelul de 42% din PIB. Acordurile sunt orientate spre programe de reforme care să genereze dezvoltare economică, iar creşterea de 3-4% anual ne permite să întoarcem această datorie”, a spus ministrul.

Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Ştefan Creangă, a menţionat că cele două acorduri vin să susţină eforturile Guvernului de a încuraja mediul de afaceri să-şi sporească investiţiile în ţară, să creeze mai multe locuri de muncă. Suportul bugetar va fi utilizat pentru transparentizarea mediului de afaceri şi crearea stabilităţii în sectorul financiar. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *