Economie

Moldova va primit 2,3 milioane de euro pentru un nou proiect de asistență

Uniunea Europeană va lansa un nou proiect de asistență tehnică pentru implementarea Acordului de Liber Schimb Republica Moldova – Uniunea Europeană. Costul total al proiectului este de 2,3 milioane de euro şi are o durată de doi ani.

Şedinţa de pre-lansare a proiectului a avut loc astăzi la Ministerul Economiei. Acţiunile preconizate se înscriu în efortul de armonizare a legislației naţionale la aquis-ul comunitar și implementarea standardelor europene pentru sporirea competitivității.

”Prin intermediul acestui proiect ne propunem să consolidăm capacitățile noastre instituționale pentru a realiza indicatorii de performanță, stabiliți în matricea de politici privind implementarea Acordului de liber Schimb, îmbunătățirea competitivității economiei noastre pe domenii-cheie, ca infrastructura calității, supravegherea pieței, accesul pe piețele externe”, a menţionat vicepremierul Stephane Bride, ministru al Economiei.

Acest proiect, care va fi lansat oficial în luna octombrie a anului curent, va contribui la implementarea de succes a Acordului de Liber Schimb UE-Moldova, a spus Aneil Singh, șeful Secției Operațiuni în cadrul Delegației UE în Republica Moldova.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *