Economie

Moldovagaz, controlată de Moscova amenință că începând cu 1 august, consumatorii casnici care au acumulat datorii vor fi deconectați

SA Moldovagaz atenționează consumatorii casnici care au acumulat datorii că, începând cu 1 august, va deconecta instalațiile de gaze naturale. Astfel, compania solicită consumatorilor finali să efectueze plata datorată, la termenul de scadență, pentru a evita sistarea furnizării gazelor naturale.

De asemenea, Moldovagaz reamintește cetățenilor despre obligația de a achita integral contravaloarea gazelor naturale consumate în termenele indicate în factura de plată: data de 15.07.2022 – pentru consumatorii noncasnici și data de 20.07.2022 – pentru consumatori casnici.

„În scopul neadmiterii majorării soldului datoriei consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate, în temeiul prevederilor pct.104 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19.04.2019, informăm, că începând cu data de 01 august 2022, SA „Moldovagaz” va dispune deconectarea instalațiilor de gaze naturale ale consumatorilor casnici- debitori”, anunță compania moldo-rusă Moldovagaz.

În primele cinci luni ale anului 2022, consumatorii casnici au acumulat o datorie în sumă de 71 de milioane de lei față de compania moldo-rusă Moldovagaz pentru livrarea de gaze naturale. Despre aceasta a anunțat luni, 11 iulie, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care a avertizat consumatorii că vor fi deconectați de la gaz în cazul în care nu vor plăti facturile la gaz în timp util.

Menționăm că din 1 august consumatorii ar putea plăti 22 de lei și 27 bani pentru un metru cub de gaze naturale.

Vă amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat joi, 14 iulie, proiectul de hotărâre privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” în contextul obligației de serviciu public.

Ulterior, cetățenii ar putea plăti cu 3 lei și 66 de bani mai mult decât în prezent pentru un metru cub de gaze naturale.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *