Economie

Moldovagaz îi cere Gazpromului amânarea plății în avans pentru lunile august și septembrie

Luni, 22 august, Moldovagaz a transferat Gazpromului banii pentru gazul consumat în luna iulie. Compania de la Chișinău i-a cerut concenului rus amânarea plății în avans pentru lunile august și septembrie.

Despre acest lucru a anunțat șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban pentru agenția rusă RIA Novosti. Deocamdată, întreprinderea nu are un răspuns referitor de la Gazprom, transmite Realitatea.

Toamna trecută, Republica Moldova a convenit cu Gazprom prelungirea contractului de furnizare a gazelor naturale. Printre condiții se număra plata la timp, în proporție de 100%, a consumului curent și avansul proporțional tarifului de consum pentru volumul mediu din luna precedentă. După ce au apărut mai multe probleme cu achitările, reprezentantul Gazprom, Serghei Kupriaanov, și-a exprimat îngrijorări că situațiile s-ar putea repeta în viitor.

Vă amintim că prețul la gaz a ajuns la 23 de lei în Republica Moldova, însă Moldovagaz anunța deficit de milioane și insista ca tariful după majorare să depășească 28 de lei. Drept urmare, ANRE a îndemnat responsabilii să intervină pentru modificarea metodologiei de calcul a prețului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *