Actualitate

Moldovagaz, nemulțumită că va încăsa puțin: „Proiectul înaintat de ANRE nu acoperă nici prețul de achiziție, și nici costurile de transport”

Compania S.A. ”Moldovagaz” este nemulțumită de noile tarife la gazele naturale. Aceasta afirmă că banii care vor fi încasați nu vor acoperi transportul, achiziția și furnizarea.

Conform responsabililor, se pune sub semn de întrebare îndeplinirea obligațiilor contractuale dinanciare față de Gazprom. Compania a adresat o cerere furnizorului extern și a cerut amânarea plății în luna august, iar Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale i s-a solicitat amânarea plății TVA la gazele naturale pentru perioadă de referință, transmite Realitatea.md.

„Proiectul înaintat de ANRE nu acoperă nici prețul de achiziție, și nici costurile de transport, furnizare și distribuție a gazelor naturale. Ca urmare, aceasta va duce la acumularea în continuare a devierilor tarifare, care la finele anului curent pot depăși 3,9 miliarde de lei și astfel pot afecta negativ funcționalitatea întreprinderii. Potrivit proiectului ANRE, s-a propus includerea în tariful reglementat a prețului de achiziție de 899,08 de dolari pentru mia de metri cubi, în timp ce în august acesta constituie 1458,92 USD pentru mia de metri cubi”, anunță Moldovagaz.

Vă amintim că noul tarif stabilit la gazele naturale va fi de 22,99 de lei cu TVA inclus. Compania, însă, solicita ca noile tarife să depășească 28 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *