EconomieMoldova

Moldovagaz nu a primit de la Gazprom niciun răspuns la solicitarea de prelungire a termenelor auditului

SA ”Moldovagaz” n-a primit de la ”Gazprom” un răspuns la solicitarea de prelungire a termenului pentru auditarea datoriei istorice. Astfel, potrivit Radiochisinau.md, Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, a anunțat acest fapt vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

„M-am adresat și conducerii Gazprom cu această solicitare. Administrația ”Moldovagaz” a expediat solicitări în scris cu cererea de prelungire cu 10-12 luni a termenelor auditului. Din păcate, n-am primit un răspuns oficial”, a declarat Spînu.

Totodată, ministrul a recunoscut că autoritățile își făceau griji că Gazprom va rezilia din 1 mai acordul privind furnizarea de gaze către Moldova și pregăteau variante alternative. La sfârșitul lunii aprilie, ca la sfârșitul fiecărei luni, Gazprom a confirmat volumele de gaze rezervate Moldovei pentru luna mai.

„În același timp, nu există niciun răspuns cu privire la problema auditului”, a menționat Andrei Spînu în cadrul conferinței de presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *