Actualitate

Moldovean prins în flagrant la cea de-a doua tentativă de contrabandă cu țigări

La data de 13 septembrie, în jurul orei 23.20, pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, echipa mixtă formată din ofițerii de investigații ai Direcției regionale VEST și angajații Sectorului Poliției Frontieră Valea – Mare a observat, cu ajutorul dispozitivelor cu termoviziune, persoane care se pregăteau să treacă în țara vecină mai multe colete. În timpul descinderii la locul faptei, persoanele au aruncat pachetele și au încercat să se facă nevăzuți, profitând de întuneric și de vegetația deasă din zonă. Nesupunerea la somarea polițiștilor de frontieră, continuând să fugă în direcții diferite, pentru reținerea acestora au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.

La scurt timp, s-a reușit prinderea unei persoane din grupul observat. Din cercetările primare s-a stabilit că aceasta este cetățean al R.Moldova, în vârstă de 25 de ani, locuitor al satului Ustia, raionul Dubăsari. Totodată, polițiștii de frontieră au scos la iveală faptul că tânărul nu este la prima sa abatere de la lege, în 2012 acesta de asemenea a încercat să treacă ilegal peste frontieră țigări de contrabandă.

Pe direcția localităților Buzdugana de Jos – Oprișeni, la doar 30 metri de râul Prut, unde a avut loc ambuscada, polițiștii de frontieră au depistat cinci colete. La inventarierea conținutului, s-a constatat prezența a 1500 pachete de țigări ”Rothmans” și 5000 – ”Ashima”. Întreaga cantitate de țigări, valorificată la suma de circa 65 mii lei, a fost ridicată și depozitată la sediul Direcției regionale VEST. Persoana a fost reținută pentru 72 de ore, aceasta riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani, conform Codului Penal al R-Moldova – art. 27 și art.248, al.5(b) Contrabanda.

În continuare cazul se află în gestiunea ofițerilor de urmărire penală ai Poliției de Frontieră, care întreprind un șir de măsuri de investigații cu scopul elucidării circumstanţelor infracțiunii şi deconspirarea tuturor participanţilor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *