Social

Moldovean, prins în miezul nopţii, la volan fără permis de conducere. Explicațiile oferite de șoferul polițiștilor de frontieră români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la controlul de frontieră, la volanul unui autoturism, deşi nu deținea permis de conducere. Tânărul a mizat pe faptul că era foarte târziu şi a sperat că poliţistul de frontieră nu o să îi solicite documentul la control, transmite Echipa.md.

Miercuri, 11 ianuarie, în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, un bărbat de cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta un permis de conducere valabil, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu deține un permis de conducere valabil.

Persoana în cauză a declarat că a trebuit să ajungă urgent în Republica Moldova, la domiciliu său și că nu a găsit la ora aceea, din mijlocul nopții, niciun apropiat care să dețină un permis de conducere, sperând că nu va fi verificat la trecerea frontierei sub acest aspect.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută și sancționată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *