Social

Moldoveanca împușcată în Israel „revine” acasă

În seara zilei de 4 aprilie, în orașul Ashkelon din Israel s-a produs o crimă. Moldoveanca Olga Perjuc, o femeie de 45 de ani din satul Ciorescu, a fost împușcată în casa unde lucra. Fiul bătrânei de care avea grijă femeia a alertat poliția locală. Tot el este principalul suspect în producerea omorului, în condițiile în care el lucra în calitate de agent de pază și deținea legal o armă. 
Ambasada R. Moldova în Israel a reacționat prompt și a fost prima care a informat rudele despre cazul tragic. „Întâi, am crezut că au greșit ceva. Apoi am sunat la firma care a angajat-o și cei de acolo au confirmat că e adevărat”, a spus îndurerat Valentin Perjuc.

„Era o fire energică și veselă”

Decesul tragic al Olgăi i-a lăsat fără cuvinte pe cei care o cunoșteau îndeaproape. „A fost o femeie sinceră, harnică și o super-mamă. Când am aflat vestea tristă, am trecut prin clipe groaznice. Șoc e puțin spus. Era o fire energică și veselă, iar în Israel s-a comportat exemplar. Nu avea nicio observație din partea autorităților”, și-a amintit printre lacrimi cumnata femeii, Maria Drăguț. Ea ne-a povestit că Olga Perjuc a lucrat la o fabrică de confecții, dar fiindcă trebuia să plătească ratele pentru locuința pe care a procurat-o împreună cu soțul, a decis să plece peste hotare. Femeia a reușit să se angajeze legal în Israel.

Familia nu va plăti pentru repatriere

La o săptămână după comiterea crimei, familia Perjuc nu știa cum să repatrieze corpul neînsuflețit al Olgăi, deoarece nu dispunea de surse financiare. Valentin Perjuc a găsit un avocat în Israel care l-a dat în judecată pe cel care ar fi împușcat-o pe soția lui, cerându-i să achite cheltuielile de transport. Procesul de judecată trebuia să aibă loc duminică, dar a fost amânat din cauza unor sărbători locale. Valentin recunoaște că în această perioadă grea a avut parte de asistența secției consulare moldovenești. „Consulul Adrian Popescu mă ajută. Periodic mă sună și mă informează. Sunt mulțumit de el”, ne-a spus Valentin Perjuc. Cu toate acestea, reprezentanțele diplomatice ale țării din străinătate se ocupă de perfectarea actelor necesare, dar nu și de cheltuielile de transport. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, corpul neînsuflețit al Olgăi Perjuc va fi adus totuși, joi, în RM. Rudele moldovencei nu vor trebui să achite niciun ban pentru transport. Fără a intra în detalii, ministerul ne-a comunicat că acestea vor fi acoperite de un cetățean al Israelului.
Acum, Valentin își așteaptă soția. El s-a concediat de la serviciu, ca după înmormântare să plece în Israel pentru a afla circumstanțele crimei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *