Economie

Moldovencele încurajate să-și deschidă afaceri

Statisticile arată că moldovencele au parte de locuri de muncă prost plătite sau depind economic de soții lor. Pentru a contracara acest fenomen și a încuraja femeile să se lanseze în afaceri, a fost elaborat proiectul „Antreprenoriatul feminin – un motor de creare a locurilor de muncă în Europa de Sud-Est”.

„R. Moldova, a ratificat Convenția internațională privind eliminarea tuturor formelor de discriminare contra femeii. Avem toate drepturile în acte, însă în realitate se întâmplă foarte des ca femeile să fie discriminate. Proiectul lansat ne va ajuta pe noi, femeile, să schimbăm multe lucruri în societate”, a menționat Iulia Iabanji, director al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului IMM-urilor.

Proiectul vine să promoveze antreprenoriatul feminin în Europa de Sud-Est prin intermediul unor practici mai bune, combinate cu eforturile sectorului public și privat pentru crearea rețelelor și asociațiilor de femei antreprenori la nivel național și internațional.

„Să fii astăzi femeie de afaceri este o provocare. Din păcate, noi încă nu avem curajul să ne manifestăm în această direcție, nu întreprindem lucrurile necesare care ne-ar oferi posibilitatea de a ocupa locurile pe care le merităm în domeniul businessului. Din această cauză proiectul are drept scop mărirea potențialului femeilor antreprenori”, explică Tatiana Batiușchina, președinta Consiliului, Centrul Internațional de Promovare a Femeilor în Business.

Organizatorii sunt convinși că proiectul va ghida și va ajuta multe femei care își doresc să-și deschidă propria afacere, și care până acum nu au avut curajul sau cunoștințele necesare pentru aceasta.

„În sfârșit, după 20 de ani, femeile au înțeles că sectorul privat este foarte important. Este un proiect care va oferi posibilitatea ca femeile să devină independente din punct de vedere economic”, a subliniat Valentina Veverița, șefa Direcției din cadrul Ministerului Economiei.

Proiectul finanțat de către Regatul Suediei, va fi realizat în nouă țări din Europa de Sud-Est pe parcursul anilor 2012-2015.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *