Actualitate

Moldoveni, blocați de două zile pe Aeroportul din Antalya după ce turcii au blocat aeronava AIR Moldova pentru „datorii”

Mai mulți moldoveni stau a doua zi blocați pe Aeroportul din Antalya după ce aeronava a fost reținută din cauza unor datorii. De asemenea, Air Moldova a anulat și alte zboruri, fiind o situație de force major.

Reprezentanții companiei au comunicat că se lucrează la rezolvarea problemei, iar pasagerii vor fi transportați din Antalya la Chișinău începând de mâine, 6 iunie, ceea ce înseamnă că unii moldoveni vor sta trei zile la aeroport.

De asemenea, ei ne-au comunicat că cursele spre/din Antalya sunt zboruri charter și sunt organizate de tur operator.

“Asta înseamnă că pasagerul a cumpărat de la tur operator un pachet întreg de servicii. Astfel, tur operatorul comunică individual cu fiecare pasager. Compania aeriană informează regulat tur operatorul, agenții aeroportuari despre situația actuală.

Pasagerii au fost informați despre faptul că pot părăsi aeroportul și pot să-și preia bagajele. Despre schimbarea datei, hotelului, altui zbor se ocupă tur operatorii care au încheiat contracte cu pasagerii, nu compania direct. Nu este un zbor direct unde compania aeriană ar putea oferi opțiuni pasagerului.

Dacă operatorul are posibilitatea, el poate schimba lista pasagerilor, pachetul turistic individual cu fiecare pasager. În aeroport, serviciile aeroportuare care deservesc compania sunt obligați să vă informeze imediat dacă sunt schimbări. Ei țin legătura cu pasagerii și cu compania. În special, agenția/operatorul de la care a fost procurat pachetul turistic trebuie să comunice direct cu pasagerul”, ne-au explicat reprezentanții companiei aeriene.

O pasageră a zborului respectiv ne-a contactat și ne-a povestit că toate trei zboruri au fost anulate, iar oamenii au fost ținuți până noaptea în aeroport fără explicații. Este vorba despre peste 300 de pasageri. Potrivit ei, au avut loc și mici scandaluri, după care oamenii au fost cazați la hotel.

Reprezentanții din Antalya au anunțat partea moldovenească că se lucrează la acest capitol. Pasagerii primesc cazare până vor fi operate zborurile. Moldovenii pot merge acasă și vor reveni în aeroport pentru zbor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *