Ultima oră

Moldovenii aderă masiv la Asociaţiile de Economii şi Împrumut

Dacă în anul 2009, în SUA, rata de creştere a economiilor în asociaţiile de Economii şi Împrumut era de 10 la sută, în R. Moldova rata de finanţare a împrumuturilor acordate din depunerile de economii a crescut de la 15 până la 20 la sută.Totodată, vicepreşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Aurica Doina a anunţat că CNPF va iniţia procedurile de aderare la Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit cu scopul de-a creşte eficienţa pieţelor emergente precum şi de a facilita schimbul de informaţii şi experienţă prin elaborarea de principii şi standarde comune.

Oficialul CNPF a subliniat de asemenea şi importanţa pe care o joacă sistemul de Asociaţii de Economii şi Împrumut pentru cetăţenii R. Moldova. Luând în consideraţie practica internaţională, în opinia lui Doina, procesul de consolidare şi dezvoltare instituţională a asociaţilor de Economii şi Împrumut trebuie să conducă la o independenţă financiară faţă de sursele externe de finanţare.

Sistemul de Asociaţii de Economii şi Împrumut în R. Moldova a fost constituit în anul 1998. La sfârşitul anului 2009 au fost înregistrate peste 398 structuri teritoriale a AEÎ care înregistrează 120 mii de membri şi au active în volum de 345 mln lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *