Social

Moldovenii au consumat mai puţine gaze naturale decât anul trecut

Potrivit S.A. "Moldovagaz", cetăţenii R. Moldova au consumat 181,1 mln. m3 de gaze naturale sau 84,6% din volumul total contractat de gaze. În acelaşi timp, din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile ale lunii ianuarie 2012, consumul de gaze în 24 de ore s-a majorat cu 11%.

Contactată de TIMPUL, purtătorul de cuvânt al SA "Termocom", Iuliana Boguşevschi, a afirmat că în luna ianuarie 2012 s-a consumat cu 20% mai mult agent termic, în comparaţie cu luna decembrie 2011.  

Menţionăm că, potrivit directorului întreprinderii municipale Infocom, Ion Mărgineanu, valoarea facturilor pentru energia termică consumată în luna ianuarie a crescut considerabil. "Circa 77 de milioane de lei vor fi achitaţi pentru consumul agentului termic în luna ianuarie, în cele 184 de mii de apartamente din Chişinău. Proprietarii a 102 mii apartamente vor achita până la 1.000 de lei, cei ai altor 21 de mii de apartamente vor achita până la 2.000 de lei, iar facturi mai mari de două mii de lei vor fi achitate de 4.039 de familii", a spus Ion Mărgineanu.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *