Fotbal

Moldovenii au fost “alungaţi” din Europa League

Pe terenul stadionului Zimbru din Chişinău, finalista Cupei Moldovei, Dacia a jucat cu Kalmar, Suedia. Pentru o calificare, “lupii galbeni” aveau nevoie să înscrie o singură dată, şi golul a fost rapid marcat, numai că de către oaspeţi. Israelsson a deschis tabela deja în minutul 12. În continuare, gazdele au dominat pe toată durata partidei, dar fără ocazii de poartă. Centralul polonez a mai consemnat un gol în ultimul minut, dar autori au fost tot oaspeţii – brazilianul Sobralense, înscriind pentru 0-2.

Dinamo Bucreşti a învins, pe teren propriu, cu 5-1, pe Olimpia Bălţi, şi cu scorul general de 7-1 s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League.

Dacă jucătorii din nordul republicii mai aveau vreo speranţă la calificare, aceasta s-a spulberat după numai trei minute, când, după o intervenţie ratată a căpitanului Orlovski, care a înscris în propria poartă. Adrian Cristea a dublat avantajul "câinilor" în minutul 32, după ce a transformat o lovitură liberă. Prima repriză s-a încheiat cu golul norocos marcat de N’Doye, şutul său, nu foarte periculos de la distanţă, fiind deviat de un adversar.

Catalin Munteanu, revenit la Dinamo în actualul intersezon, a dus scorul la 4-0 în minutul 59, cu un şut de la 12 metri. Intrat pe teren în minutul 60, Liviu Ganea a obţinut două minute mai târziu un penalty, transformat de Gabriel Torje. În ultimele minute ale meciului, “dinamoviştii” au redus turaţiile motoarelor şi Olimpia a reuşit să marcheze golul de onoare, în minutul 90, prin jucătorul de culoare, Adaramola.

În ultima partidă de joi, cu participarea echipelor moldoveneşti, la Tiraspol, vicecampioana Iskra-Stal Râbniţa a jucat cu o altă echipă suedeză Elfsborg. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de jucătorul oaspeţilor Ishizaki, care a stabilit scorul final de 1-0. Cu rezultatul general de 3-1, scandinavii au acces în runda următoare a turneului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *