Timpul Liber

Moldovenii au nevoie de VIZĂ pentru ȘAPTE din OPT destinații turistice preferate

Specialistul principal al serviciului informare şi comunicare cu mass-media al Agenţiei Turismului, Tatiana Mumji, a declarat că din cele opt state doar pentru Ucraina nu e nevoie de viză.

Majoritatea cetăţenilor moldoveni care au plecat în străinătate în prima jumătate a anului au mers în scopuri de odihnă, recreere şi agrement. Cei mai mulţi cetăţeni moldoveni au călătorit în Bulgaria (33,9%), Turcia (32,9%), România (11,7%), Grecia (5,9%), Ucraina (3,7%), Egipt (2,2%), Emiratele Arabe Unite (1,2%) şi Austria (1,0%).

Din cele șapte state în care este nevoie de viză, în 5 demersurile pentru obţinerea ei pot fi înaintate de către agenţiile turistice care organizează plecarea peste hotare. Costul mediu al vizei este de 30-35 de euro. în Grecia şi Austria, pentru care este nevoie de viză Schengen, turiştii trebuie să se prezinte personal la Centrul Comun de Vize. Taxa pentru eliberarea vizei este de 35 de euro.

Din cele opt state preferate de moldoveni cele mai mici preţuri în această vară au fost  în Ucraina (circa 150 de euro), Bulgaria (250 de euro) şi
România (250-300 de euro) pentru șapte zile de cazare, transport tur-retur şi masa pentru o persoană. În Austria cel mai ieftin sejur a costat 350 de euro, în Turcia 450-500 de euro, în Grecia, Egipt şi Emiratele Arabe Unite 500-600 de euro.

Prin intermediul agenţiilor de turism, în ianuarie-iunie 2013, au plecat în străinătate 61,5 mii de turişti şi excursionişti, cu 4,4% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2012. 

Timpul.md via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *