Internațional

Moldovenii au ocupat locul doi la turneul de rugby din Kiev

După cum v-am mai informat, în meciul inaugural al competiţiei, formaţia noastră, antrenată de Sergiu Moţoc, au „destrămat” reprezentativa Finlandei cu un neverosimil 86-0 (la pauză, 36-0), obţinând calificarea în finală. Cele mai multe puncte ale formaţiei noastre au fost consemnate de Igor Ciornîi (31). Într-un alt meci al semifinalelor, Ucraina a jucat cu Letonia şi de asemenea a învins cu un scor categoric: 45-0 (35-0).

Finala mică a opus formaţiile Finlandei şi Letoniei. Meciul a fost la discreţia adversarei R. Moldova, care a învins cu 79-6 (după prima repriză 36-3).

Principialul derby dintre Ucraina şi R. Moldova urma să stabilească nu doar învingătoarea turneului de la Kiev, ci şi a patra calificată pentru finala Ligii Europene, unde deja aşteptau selecţionatele Elveţiei, Ungariei şi Lituaniei. Gazdele au început tare jocul şi în minutul 35, scorul era deja 16-0 în favoarea lor. Pe final de primă repriză, Eugen Rusu a înscris primele trei puncte „moldoveneşti” şi unicele în prima repriză.

După pauză lupta a fost mult mai acerbă, mitanul secund încheindu-se cu scorul de 8-8. Astfel scorul general a fost de 24-11, şi „tricolorii” au ratat accederea în finala competiţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *