Social

Moldovenii au utilizat mai putin de o treime din vaccinele antigripale A (H1N1) primite

159 mii 381 de persoane au acceptat sa se vaccineze contra gripei de tip nou A(H1N1), in perioada 1 ianuarie – 14 februarie 2010. Astfel, au fost utilizate mai putin decat o treime din cele 500 mii de doze de vaccinuri Cantgrip, acordate de Romania la finele anului trecut.

Cel mai mare numar de vaccinari in aceasta perioada au fost consemnate in municipiul Chisinau (19232), raioanele Orhei (3377) si Drochia (1924), iar cele mai putine – in raioanele Vulcanesti (22), Rascani (33) si Leova (100).

Conform Ministerului Sanatatii in urma administrarii vaccinului, la nici una dintre persoanele vaccinate nu a fost raportate reactii adverse.

La inceputul lunii februarie, in republica noastra a sosit un nou lot de vaccine contra gripei de tip A (H1N1), incluzand 350 mii de doze. In institutiile medicale se poate vaccina oricare doritor, inclusiv copii mai mici de 16 ani. La Chisinau, de asemenea, este asteptat si un lot de 400 mii de doze de vaccinuri din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Centrul National de Medicina Preventiva a anuntat ca de la inceputul anului curent, in republica au fost inregistrate 128 de cazuri de infectare cu gripa A (H1N1), inclusiv 17 cu consecinte letale.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *