Social

Moldovenii care au furat 17 tablouri dintr-un muzeu din Italia sunt cauti in Odesa

Potrivit presei ucrainene, indivizii sunt căutaţi după ce o decizie în acest sens a fost dispusă pe 30 martie de către Judecătoria Odesa.

Totodată, sursă scrie că autorii furtului sunt cetăţeni moldoveni care anterior au fost daţi în căutare internaţională pentru trafic de fiinţe umane şi trafic de droguri în proporţii deosebit de mari.

Astfel, în petiţie, investigatorul de caz a declarat că suspecţii împreună cu tablourile furate, se ascund în Odesa la o rudă a unuia dintre ei.

În martie, oamenii legii i-au reţinut în Moldova pe trei dintre cei nouă moldoveni.

Furtul din muzeul “Castelul Vechi” din Verona a avut loc încă în noiembrie, anul trecut. Cei 11 indivizi înarmaţi şi cu măşti pe faţă au intrat în muzeu aproape de ora închiderii, înainte să fie activat sistemul de alarmă. După ce au furat tablourile, aceştia au fugit cu maşină unui agent de pază, complice şi el. Interogat însă de poliţiştii italieni, acesta ar fi declarat că este nevinovat şi că ar fi fost legat în maşină de către suspecţi şi imobilizat. Automobilul a fost găsit câteva zile mai târziu, în localitatea Brescia. Poliţia italiană a făcut publice o parte dintre interceptările telefonice dintre suspecţi.

Printre capodoperele furate se numără tablouri ale cunoscuţilor pictori Tintoretto, Rubens, Mantegna, Pisanello, Jacopo Bellini sau Giovanni Bellini. Au fost furate picturi celebre, precum "Madonna allattante" sau "Giudizio di Salomone".

Sursa: Protv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *