Actualitate

Moldovenii care vor merge să lupte de partea Rusiei ar putea rămâne fără cetățenie. „Examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor”

Moldovenii care vor merge să lupte de partea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei ar putea rămâne fără cetățenie. Autoritățile din țara noastră analizează această posibilitate.

Anunțul a fost făcut de Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) de sâmbătă, 24 septembrie, transmite TVN.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est, pentru a descuraja asta, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei celor care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au dor cetățenia RM sau doar cetățenia Federației Ruse și se înrolează de partea agresorului”, a declarat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a mai menționat că s-a dispus inițierea unor consultări pentru a exclude posibilitatea ca cetățenii Republicii Moldova, care locuiesc la momentul actual în Rusia, să fie implicați în activități de mobilizare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *