Eveniment

Moldovenii de peste hotare sunt niște „nesimțiți”!

Aceștia pot citi textul doar supravegheați de popor și împreună cu poporul. Genul textului: pamflet cu elemente satirice.

Deși moldovenii trimit tot mai mulţi bani acasă, iar în trimestrul II al acestui an, transferurile băneşti au crescut cu 22%, guvernul este în șoc. Declarația aparține unui înalt funcționar de la guvern care, din modestie, a decis să rămână anonim.

Despre aceasta a vorbit la o întâlnire cu ziariștii și purtătoarea de cuvânt a prim-ministrului, doamna Brândușa Cremene. „Guvernul nu s-a așteptat de la o asemenea nesimțire și provocare din partea conaționalilor noștri care lucrează peste hotare, a spus Brândușa Cremene. Executivul a așteptat ca transferurile de peste hotare să crească în trimestrul II până la cel puțin 50 la sută. Cele doar 22 la sută „a nesimțiților de moldoveni de peste hotare sunt un atentat la independența țării și la stabilitatea politică din RM” a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a guvernului.

Acest punct de vedere a fost confirmat și de un membru al guvernului, responsabil cu politicile sociale. ”Să nu creadă nesimțiții de moldoveni, plecați peste hotare, care au sporit transferurile doar cu 22 la sută, că guvernul nu are alte probleme și griji decât să mărească salariile și pensiile moldovenii rămași acasă” a spus acesta. Moldovenii plecați trebuie să ia exemplu de la țările civilizate, de exemplu, de la Tadjikistan unde rata transferurilor de peste hotare ,raportată la Produsul Intern Brut e de 47%, nu ca la noi, unde acestea însumează doar 23% din PIB.

Așa suntem noi, moldovenii, niște egoiști, nu ne iubim țara, a declarat la un post de radio basarabean un analist politic independent, am părăsit patria iubită, care ne-a crescut și ne-a educat, ne-a dat aripi pentru zbor, facem bani peste hotare, iar acasă trimitem doar ceea ce trece printre degete, lăsându-i pe cei rămași acasă în grija guvernului.

Pamflet

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *