Actualitate

Moldovenii vor organiza proteste în mai multe orașe europene

Astfel, diaspora moldovenilor de la Milano, Italia declară că se alătură cetățenilor de la Londra, precum și celor de la Chișinău, cu un protest care va avea loc 1 iulie, ora 14.00, la Consulatul R. Moldova de la Milano.

„Suntem îngrijorați pentru țara noastră. Cerem validarea alegerilor și anularea sistemului de vot mixt. Îndemnăm concetățenii noștri să fie uniți și să participe la acest protest”, spun organizatorii manifestației de la Milano.

Totodată, moldovenii din Irlanda, precum și cei din Germania anunță despre proteste. Cel din Germania este preconizat pentru ora 14.00, la Berlin, în fața Ambasadei R. Moldova, iar cel de la Dublin ar urma să aibă loc la ora 12.00, locația fiind Garden of Rememberance.

După ce Curtea Supremă de Justiție a calificat drept legale deciziile instanțelor inferioare cu privire la invalidarea alegerilor, Comisia Electorală Centrală se întrunește azi, 29 iunie pentru a lua act de hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care nu a fost validat mandatul lui Andrei Năstase. Liderii opoziției au anunțat organizarea unui protest în timpul ședinței CEC.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *