Actualitate

Moldsilva oferă noi detalii despre vânătoarea de pe 23 decembrie

În cadrul vânătorii de selecție la mistreț care a avut loc la Rezervația Naturală Padurea Domnească la 23 decembrie 2012 au participat doua grupe de vânători. Una a fost condusă de către Valentin Svestun, inginer pază protecție, Pădurea Domnească și celălalt grup fiind condus de către Denis Eremciuc directorul Rezervației Padurea Domneasca. Fiecare grup era format din 16 membri, inclusiv 9 țintași.

În prima grupă din care făcea parte și Sorin Paciu, tânărul rănit din imprudență la această vânătoare, se aflau Svestun Valeriu, Sajin Ghenadie, Crețu Gheorghe și alți vânători din r-nul Fălești și alte localități. Numele participanților este indicat in jurnalul de instruire a tehnicii securității la vânat care în prezent se află la procuratura Falești.

Din cealaltă grupă condusă de Denis Eremciuc făcea parte Valeriu Zubco și Ion Pleșca.

Conform regulamentului, înaintea procesului de vânătoare, toți participanții (țintașii și gonașii) au fost intruți de către conducătorul echipei Svestun Valeriu, iar familiile participanților – înregistrate în jurnalul tehnic al securității.

După întâmplarea tragică, procesul de vânătoare a fost sistat. Din informația prezentată de către angajatul rezervației Pădurea Domnească, Svestun Valeriu, în zona din care s-a împușcat se mai afla Sajin Ghenadie și Crețu Gheorghe. Imediat dupa accident, membrii grupului l-au transportat pe tânăr la spitalul raional din Fălești, iar organele de drept au fost anunțate pentru a ancheta cazul respectiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *