Social

Moment istoric pentru R. Moldova: Nicu Popescu a înmânat oficialilor de la Bruxelles contribuțiile țării noaste pentru Raportul de Extindere a UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, i-a înmânat vineri, 21 aprilie, lui Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, contribuțiile Republicii Moldova pentru Raportul de Extindere al Uniunii Europene pentru 2023, transmite Ziarul Național.

„Acesta este un moment istoric și un prim exercițiu de acest gen pentru republica noastră, un exercițiu în care sute de angajați ai instituțiilor de stat au prezentat progresele și reformele din ultimul an”, a declarat Nicu Popescu.

De asemenea, vicepremierul mai susține că a avut la Bruxelles o discuție productivă despre progresele substanțiale ale Republicii Moldova în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

„Cu această ocazie, am reiterat angajamentul nostru de a continua implementarea agendei de reforme, astfel încât negocierile de aderare să poată fi inițiate într-un termen cât mai restrâns”, a declarat el.

Nicu Popescu și Gert-Jan Koopman au vorbit și despre organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene, „o oportunitate unică pentru Republica Moldova de a-și afirma aspirațiile europene și de a consolida relațiile cu partenerii noștri”, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *