Finanţe

MoneyTO și BPay lansează tranzacții către conturile bancare din Moldova

Operatorul din Londra, MoneyTO, își extinde prezența în Moldova și începe cooperarea cu popularul sistem de plăți nebancare BPay. Clienții MoneyTO pot acum trimite bani din Marea Britanie direct în conturile bancare din Moldova.

Tranzacțiil care vin în Moldova de la forța de muncă migrantă reprezintă o pondere foarte semnificativă din PIB-ul țării. În gospodăriile moldovenești, bunăstarea materială este formată în principal din tranzacțiile migranților. Potrivit statisticilor, girările din străinătate au reprezentat aproximativ 13% din venitul gospodăriei în 2021.

„Astăzi, transferurile către Moldova reprezintă o pondere substanțială din volumul total al tranzacțiilor MoneyTO. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, avem una dintre cele mai mari diaspore moldovenești aici, în Marea Britanie, iar pentru a sprijini migranții căutăm constant opțiuni mai bune pe care să le oferim. Parteneriatul cu BPay a făcut mult mai accesibil pentru clienții din Moldova să primească transferuri. Cei mai mulți dintre ei consideră că este mai convenabil când moneda națională – leul moldovenesc este imediat creditată în cont – nu este nevoie să mergi nicăieri pentru a primi bani, nu trebuie să schimbi valută”, spune Galina Selicka, CEO MoneyTO.

MoneyTO transferă bani în Moldova din 2013. Anterior, destinatarii puteau ridica doar numerar de la birouri. Noul parteneriat permite MoneyTO să trimită bani în conturile oricărei bănci din Moldova, inclusiv MAIB, Moldindconbank, Victoriabank, OTP bank etc. sau în portofelul electronic al Bpay.

„Mulți dintre clienții noștri s-au arătat interesați de posibilitatea de a primi transferuri din Marea Britanie direct în conturile lor. Parteneriatul nostru cu MoneyTO, un serviciu cu o vastă experiență în procesarea tranzacțiilor internaționale, ne-a permis să le îndeplinim dorințele. Acum este posibil să primiți bani din Marea Britanie online și să efectuați plăți imediat după – fără a vizita sucursalele băncilor”, spune Artiom Vasiliev, CEO BPay.

Numărul plăților fără numerar în Moldova crește constant. Din 2017, numărul acestor tranzacții a crescut anual cu o medie de 50%. Până la sfârșitul anului 2021, în Moldova erau în circulație peste 2,3 milioane de carduri bancare.

Transferurile către conturile bancare din Moldova pot fi efectuate pe site-ul: https://www.moneyto.co.uk, sau prin aplicația mobilă MoneyTO, folosind Visa sau MasterCard. Pentru a face acest lucru, clienții trebuie să introducă numele destinatarului și numărul contului bancar în care vor fi creditați banii. Expeditorul transferă GBP, în timp ce destinatarul primește MDL. Comisionul pentru transfer este de 1 GBP indiferent de suma transferată și este plătit de expeditor. Destinatarul nu suportă niciun cost.

Aceasta este o modalitate foarte convenabilă de a primi transferuri de bani, mai ales dacă destinatarul își face majoritatea cheltuielilor cu cardul sau, de exemplu, plătește facturile de utilități prin BPay. În plus, există bancomate deschise 24 de ore din 24 peste tot, așa că este ușor să retrageți numerar pentru cheltuielile zilnice.

Pentru a deveni client MoneyTO, trebuie doar să accesați site-ul https://www.moneyto.co.uk sau să descărcați gratuit aplicația mobilă din AppStore sau Google Play și să completați un formular simplu. Atât site-ul, cât și aplicația mobilă oferă clienților o interfață în limba română.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *