Economie

MoneyTO și Paynet au lansat transferul de bani în Moldova pe cardurile Mastercard

Compania britanică MoneyTO, în colaborare cu compania fintech Paynet, a lansat serviciul de transfer de bani pe cardurile Mastercard emise de orice bancă din Moldova. Clienții pot primi acum transferurile de bani din Marea Britanie în câteva secunde fără a vizita oficiul băncii.

Transferurile pe cardurile Mastercard sunt un serviciu popular conceput pentru a deservi o gamă largă de clienți. În Moldova, se înregistrează o creștere semnificativă a plăților fără numerar efectuate cu cardurile bancare. Conform rezultatelor unui studiu MasterIndex realizat în 2022, 70% dintre deținătorii de carduri folosesc un card bancar pentru plăți, zilnic sau regulat pe parcursul săptămânii, ceea ce reprezintă o creștere de 11 p.p. mai mare comparativ cu anul trecut. Plățile cu cardul se fac cel mai adesea pentru procurarea produselor alimentare, plata serviciilor comunale, reîncărcarea contului (serviciilor de telefonie mobilă) și în magazinele de îmbrăcăminte.

 „Clienții noștri din Moldova au fost interesați de transferuri direct pe card – este convenabil, rapid și de încredere. Cooperarea noastră cu Paynet ne-a permis să le oferim un serviciu care simplifică foarte mult procesul de primire a transferurilor. Nu este nevoie să stați la coadă sau să faceți schimb de valută. Totul a devenit mult mai ușor cu MoneyTO”, spune directorul companiei MoneyTO, Galina Selicka.

Transferurile din Marea Britanie în Moldova pot fi trimise online pe site-ul www.moneyto.co.uk sau prin aplicația mobilă MoneyTO, care este disponibilă și în limba română. Este suficient să cunoști numele, prenumele și numărul cardului al destinatarului. Transferul este creditat pe cardul Mastercard în moneda națională – lei moldovenești. Comisionul este unul dintre cele mai mici de pe piață – 1 GBP per transfer, indiferent de suma transferului. Pentru clienții noi, MoneyTO rulează o promoție în care puteți efectua primele două transferuri absolut gratuit.

 Cooperarea cu Paynet continuă strategia MoneyTO de a-și consolida prezența pe piața de transfer de bani din Republica Moldova și de a extinde gama de servicii și produse oferite clienților săi. MoneyTO efectuează transferuri de bani în Moldova de mai bine de 10 ani și demonstrează o creștere constantă în această direcție. Dacă anterior transferurile puteau fi primite în numerar la punctele comerciale de deservire sau în conturi bancare, acum, datorită cooperării cu Paynet, clienții au mai multe opțiuni, iar transferurile au devenit posibile și pe cardurile Mastercard.

„Compania noastră încearcă să creeze nu numai soluții financiare convenabile, ci și să fie un promotor al schimbării pozitive în societate. Apreciem încrederea și sprijinul clienților noștri, iar echipa noastră va continua să îmbunătățească și să extindă serviciile noastre pentru a satisface așteptările utilizatorilor noștri. Împreună cu MoneyTO, deschidem noi orizonturi pentru locuitorii Moldovei, oferindu-le instrumente financiare convenabile și accesibile pentru a-și îmbunătăți viața de zi cu zi”, a declarat CEO-ul Paynet, Călin Gryadchenko.

În 2022, volumul total al remitențelor către Moldova s-a ridicat la 1,8 miliarde dolari, o creștere de 8,3% față de 2021. Marea Britanie este printre primele 10 țări în ceea ce privește volumul remitențelor trimise în Moldova.

Aplicația mobilă MoneyTo poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *