Actualitate

Monica Macovei şi Corneliu Vadim Tudor au votat! Dan Diaconescu: Nu am putut vota la “Jean Monnet”; fiind candidat, puteam vota oriunde

"De mult vrem să ne fie bine acasă. Astăzi votăm pentru visul nostru – dreptate. Şi fiecare dintre voi când mergeţi la vot gândiţi-va ce înseamnă DNA pentru voi: un vis sau un coşmar. Nu opriţi visul, votaţi visul", a declarat Monica Macovei, după ce a votat.

Ea a spus că este încrezătoare în câştig, în vis şi în dreptate şi că nu are emoţii. Monica Macovei a îndemnat cetăţenii să iasă cât mai mulţi la vot, pentru că numai aşa se pot elimina posibilele fraude. "Să iasă cât mai mulţi la vot, pentru că aşa ne putem transformă împreună ţară şi aşa putem reduce orice impact al unei posibile fraude. Cu cât ieşim mai mulţi la vot, cu atât ne transformăm ţară mai repede", a spus Macovei.

La ora 12.10 Dan Diaconescu a încercat să voteze, dar nu a fost lasă să o facă la "Jean Monnet". "E o premieră totală de televiziune, trebuie să puneţi breaking news, nu aveţi încotro: Dan Diaconescu nu poate vota", a spus Diaconescu, citat de Mediafax.

Solicitat de jurnalişti să spună de ce, Diaconescu a răspuns: "Nu ştiu, am primit câteva explicaţi de la doamnele din comisie şi de la un domn prin telefon, de undeva mai de sus. E un sistem pe care trebuie să-l schimbăm de 25 de ani încoace…".

Întrebat de ce nu a putut vota, concret, Diaconescu a spus că nu poate explică.

"Nu va pot explică. Mi s-a explicat că dacă am paşaportul în vigoare aş putea vota oriunde în străinătate. Dacă am rezidenţă, cum e cazul meu, italiană, aş putea vota doar în Italia. Dacă am buletin de Bucureşti, ar trebui să votez acolo unde e adresa din buletin. Atenţie, eu am domiciliul flotant aici, pe o stradă din apropiere. Am domiciul stabil pe o stradă din Militari", a spus Diaconescu.

"În baza dreptului de a candida la Preşedinţie, aveam dreptul să voteze oriunde. Aşa spune clar legea, dânşii au interpretat-o în alt fel. Eu aş putea să votez oriunde, aveam dreptul să votez în această zona. Vom vorbi cu juriştii noştri, o să-mi încerc norocul într-o altă secţie din proximitate", a mai spus Dan Diaconescu.

Tot la ora 12.00 şi candidatul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a votat.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *