Cultură

Monument funerar înălţat lui Nicolae Sulac

Ceremonia a început cu o slujbă de pomenire a interpretului ţinută de un sobor de preoţi, după care toate rudele, cunoscuţii dar şi colegii de breaslă ai lui Nicolae Sulac au depus flori la mormânt.

Fiica cea mai mică a interpretului, Doina Sulac, a declarat că ridicarea acestui monument a durat mult deoarece nu se găseau finanţe. „Mă bucur că în sfârşit s-au găsit oameni buni la suflet, precum maestrul Nicolae Botgros, care ne-au ajutat. Mulţumesc primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi întregii Primării care, la fel, ne-au dat o mână de ajutor pentru a vedea acest monument la mormântul tatălui meu”.

„Este foarte tristă cântarea de la mormântul lui Nicolae Sulac. Acum cred că fiecare om care va trece pe lângă acest mormânt se va uita la acest monument cu drag şi îşi va aminti de Nicolae Sulac”, a declarat Nicolae Botgros.

Prezent la eveniment, primarul Dorin Chirtoacă a mai promis că astfel de monumente vor fi ridicate şi la mormintele interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, situate în vecinătate cu cel al lui Nicolae Sulac.

Pentru ridicarea monumentului, maestrul Nicolae Botgros a organizat şi o campanie de colectare de fonduri la care au contribuit admiratorii lui Nicolae Sulac. Costul monumentului este de circa 300 mii de lei.

Sursa: Info-Prim Neo

Nota redacţiei:
La acest act de cultură a contribuit şi Cotidianul Naţional TIMPUL care, în cadrul acţiunii „Să înveşnicim memoria lui Nicolae Sulac”, a adunat de la cititorii săi peste 20 de mii de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *