Actualitate

Monumentul lui Lenin dintr-o localitate din Donețk a fost doborât (FOTO)

Anunțul a fost făcut de către un utilizator Twitter, care a publicat și o poză. Potrivit oamenilor legii, cazul la acest moment este cercetat pentru a stabili circumstanțele acestui caz.

Reamintim că, în luna noiembrie 2014, localnicii orașului au vopsit monumentul lui Lenin, instalat în apropiere de Casa de Cultură, în culorile
drapelului Ucranei.

Menționăm că, în luna septembrie 2014, mai mulţi activişti de la Harkov au demontat monumentul lui Vladimir Lenin din Piaţa Libertăţii.

Purtând drapelele Ucrainei şi al batalionului de voluntari “Azov”, aceştia s-au urcat pe postamentul monumentului şi cu ajutorul unei maşini de şlefuit au tăiat picioarele monumentului. Înainte de aceasta, activiştii utilizând un ciocan de abataj au încrustat pe betonul postamentului inscripţia “Slava Ucrainei!” şi emblema Asambleei Social-Naţionale.

Ulterior cu ajutorul unei funii groase, din câteva încercări, mulţimea a reuşit să doboare monumentul la pământ.

Iniţial activiştii au vrut sa aducă o macara şi să-i reteze monumentului o mână şi capul. Deoarece macaraua nu a fost de găsit s-a apelat la metoda doborârii lui. 

Anterior guvernatorul regiunii Harkov a semnat o dispoziţie privind demontarea monumentului lui Lenin. Ministrul de interne, Arsen Avakov, a dispus asigurarea securităţii activiştilor . În timpul demontării monumentului nu au fost înregistrate provocări.

sursa: novosti.dn.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *