InternaționalRăzboiUcraina

Morawiecki: Polonia ar putea furniza Ucrainei avioanele sale de luptă MIG-29 în următoarele săptămâni

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki a declarat marți, 14 martie, că Polonia ar putea da Ucrainei avioanele de vânătoare MiG-29 sovietice rămase în stocurile sale în următoarele patru până la șase săptămâni, relatează BBC.

Potrivit presei poloneze, Morawiecki a făcut această afirmație în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la o solicitare de a comenta o declarație recentă despre MiG-uri a președintelui Poloniei, Andrzej Duda.

În cadrul unui interviu, acorsat CNN pe 8 martie, liderul polonez, a declarat că Polonia ar putea preda Ucrainei MiG-29 scoase din uz.

Observatorii militari sugerează că anul trecut polonezii au dat deja ucrainenilor câteva MiG-uri – probabil pentru piese de schimb pentru aceleași avioane de luptă pe care le avea armata ucraineană, potrivit sursei citate.

Potrivit unor surse deschise, până în anul 2022, Polonia avea 29 de avioane de vânătoare MiG-29. Acestea urmează să fie înlocuite cu noi avioane de luptă fabricate în Coreea de Sud; în plus, Polonia operează deja avioane americane F-16 și a comandat 32 dintre cele mai avansate avioane de luptă multirol F-35 din SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *