Editorial

Mormolocii

Însă în țara asta au fost câteva partide în care am crezut cândva, și toate s-au dus pe apa sâmbetei. După distrugerea PPCD-ului de către Iurie Roșca, a PLDM-ului de către Vlad Filat a venit și rândul PL-ului – un partid cu un rating stabil și încredere din partea populației, un partid adus la sapă de lemn de câțiva mormoloci înfumurați care se poartă de parcă ar fi copii de grădiniță. Să nu supărăm copiii, cred că mintea acestor mormoloci nu ajunge nici la nivel de grădiniță, plutește undeva printre gropile stradale din Chișinău cu gândul la Sfinxul din Munții Bucegi.
Unul dintre acești mormoloci a distrus tot ce putea fi distrus în acest oraș, nu fără ajutorul altor mormoloci din PL și din celelalte formațiuni. Pentru că atunci când e vorba de delapidări, otkat-uri și alte mizerii, politicienii noștri uită de principii, valori și identități, și încep a fura împreună. Ar da mâna și cu dracul dacă le mai pică de undeva o sumă frumușică.

Alt mormoloc are de gând să pună la pământ tot ce-a mai rămas întreg în sistemul educațional din Republica Moldova. Ne vorbește despre limba și istoria română înflăcărat, de obicei pe Facebook, cu o mulțime de greșeli gramaticale pe care niciun copil de clasa a patra nu și-ar permite să le facă.

Însă cel mai mare mormoloc îi întrece pe toți la înfumurare și prostie. Unii îi spun Liuda, alții Iuda, a mai primit și câțiva pumni din partea poporului însă tot nu se liniștește și continuă să abereze la dimensiuni cosmice cu o doză de prostie care miroase prin toată Moldova. Recent, acest mormoloc ne-a readus aminte că noi, poporul, ar trebui să întoarcem miliardul furat. Într-un interviu pentru Unimedia, mormolocul a fost întrebat dacă e corect ca miliardul furat să fie pus pe seama cetățenilor. Răspunsul a fost halucinant, ca de obicei: „Care-i altă soluție? Pe seama cui să punem această datorie, a peștilor?”

Soluția e următoarea, domnule mormoloc: peștii care au prostituat această țară ar trebui să achite datoria. Împreună cu dumneavoastră și ceilalți mormolocii. Mai vindeți o benzinărie, o gheretă, o televiziune, un hotel, o casă de lux și uite așa recuperați miliardul. Pe noi, cetățenii, ne doare-n cot. Am fura și noi, dar nu putem fura atât de mult, iar pentru furturile mici la noi se fac ani grei de pușcărie. Așa că vă lăsăm pe voi să vă descurcați zoile. Succes!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *