Internațional

Morsele mor în Alaska din cauza încălzirii climatice (FOTO)

La 27 septembrie, morsele au fost observate, din aer, în apropiere de Point Lay, iar patru zile mai târziu nu mai erau decât 1.500, au explicat specialiştii din cadrul Institutului.

Numărul morselor eşuate "este de aproape 24 de ori mai mare" decît în mod normal, a apreciat Megan Ferguson, specialist în supravegherea aeriană a mamiferelor marine în cadrul Agenţiei americane oceanografice şi atmosferice (NOAA). Ea a subliniat că este vorba de o estimare vizuală a unor experţi ai NOAA şi USGS.

Megan Ferguson a remarcat,totodată, că mai mulţi urşi bruni au fost remarcaţi în acelaşi loc, în schimb, balenele cenuşii care erau prezente în zonă în anii 90 au dispărut, ceea ce semnalează o schimbare a mediului arctic.

În opinia lui Chadwick Jay, cercetător la USGS, acest număr anormal de morse eşuate "este într-adevăr o consecinţă a încălzirii climatice" şi a "diminuării calotei de gheaţă" în Oceanul Arctic la sfîrşitul verii.

De obicei, animalele trăiesc pe banchizele de gheaţă şi pescuiesc în ape de mică adîncime. Din cauza topirii importante a gheţii în această vară, morsele s-au trezit în ape prea adînci pentru a putea să se hrănească şi, prin urmare, au căutat refugiu pe ţărm pentru a pescui mai uşor, a explicat Chadwick Jay. Acest fenomen este specific morselor din Pacific, mai exact din Marea Ciukotsk, potrivit specialiştilor de la USGS.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *