CSI / RusiaRăzboi

Moscova a efectuat un nou atac masiv cu rachete la o oră de vârf împotriva Ucrainei: 1 mort și 2 răniți la Kiev

Rusia a efectuat un nou atac masiv cu rachete la o oră de vârf, joi dimineaţa, 26 ianuarie, împotriva Ucrainei, care a fost vizată de ”peste 30 de rachete ruseşti”, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene pentru televiziunile publice locale, potrivit AFP. Conform ultimelor informaţii, o rachetă a lovit o clădire nerezidenţială dintr-un cartier din Kiev, făcând un mort şi doi răniţi, potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, citat de postul de televiziune ucrainean Kanal 24 și Agerpres.

”Şase avioane Tu-95 au decolat din regiunea (rusă) Murmansk şi au lansat rachete. Ne aşteptăm la peste 30 de rachete” în total, a declarat Iuri Ignat, în timp ce media ucrainene au relatat despre explozii în mai multe regiuni, iar guvernatorii despre activarea apărării antiaeriene.

De asemenea, o explozie puternică a fost auzită la Kiev, în timp ce apărarea antiaeriană a doborât ”mai multe de 15” proiectile trase asupra capitalei, au mai anunţat autorităţile.

”O explozie la Kiev! Rămâneţi în adăposturi!”, a transmis într-un prim mesaj pe Telegram primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, confirmând informaţia despre explozie la ora locală 10:07.

Kliciko a mai precizat că au avut loc explozii în cartierul Dnipro, din Kiev, spre care se îndreaptă toate serviciile de urgenţă. El a anunţat că va reveni mai târziu cu detalii.

La rândul său, administraţia militară a Kievului a informat pe aceeaşi reţea de social media că ”peste 15 rachete de croazieră” ruseşti au vizat oraşul, adăugând că toate au fost doborâte, potrivit surselor citate.

Postul de televiziune Kanal 24 a transmis la scurt timp că o parte dintr-o rachetă a căzut în cartierul Goloseevski din Kiev, făcând victime, fără să specifice numărul acestora şi nici dacă este vorba de răniţi sau de morţi.

Primarul Kievului a specificat într-un mesaj că un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma căderii unor fragmente de rachetă, iar alte două persoane au fost rănite.

De asemenea, el a mai adăugat că o rachetă a lovit o clădire nerezidenţială din cartierul Goloseevski al capitalei ucrainene, conform Kanal 24.

”Inamicul a lansat mai mult de 15 rachete de croazieră în direcţia Kievului. Datorită muncii remarcabile a apărării noastre aeriene, toate ţintele au fost distruse”, a declarat şeful administraţiei militare a regiunii Kiev, Serhii Popko.

Dar ”pericolul de atacuri aeriene nu a trecut”, a adăugat el. ”Rămâneţi în adăposturi până la sfârşitul alertei de raid aerian’” i-a îndemnat el pe cetăţeni.

Reporterii Reuters din Kiev au auzit cel puţin o explozie.

Unele dintre rachete au lovit zone nespecificate din regiunea Vinniţa (centrul Ucrainei) şi în alte locuri din ţară, a afirmat Iuri Ignat, citat de Reuters.

În noua salvă masivă de rachete împotriva Ucrainei de joi dimineaţă au fost avariate două obiective energetice esenţiale din regiunea Odesa (sud), potrivit AFP.

”Două obiective de infrastructură energetică cruciale din regiunea Odesa au fost avariate”, a confirmat şeful administraţiei militare a districtului Odesa într-un comunicat. Lovitura nu a făcut răniţi, a precizat acesta, îndemnând locuitorii oraşului să rămână în adăposturi.

Ţara agresoare continuă atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei, a afirmat, la rândul său, şeful administraţiei militare din Hmelniţk (vest), Serhi Gamalia, care a apreciat că ar putea urma un al doilea val de rachete ruseşti în cursul zilei de astăzi şi le-a cerut oamenilor să nu părăsească adăposturile antiaeriene, potrivit Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *