CSI / RusiaRăzboiUcraina

Moscova a lansat un nou „atac masiv” în regiunile Odesa și Nikolaev: 34 de drone, doborâte de armata ucraineană

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus miercuri seară peste treizeci de drone în urma unui atac rusesc în regiunile Odesa și Nikolaev din sudul țării, a declarat o purtătoare de cuvânt, potrivit France Presse și Hotnews.

UPDATE 08:15 Sistemele de apărare aeriană au doborât 34 din cele 44 de drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopții, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene. „Avioane de vânătoare, unități de rachete antiaeriene și grupuri mobile de tragere au fost angajate pentru a respinge atacul”, a precizat armata pe Telegram.

„Noaptea trecută, mai multe grupuri de drone de atac au fost lansate” în aceste regiuni, a declarat Natalya Gumenyuk, purtătoarea de cuvânt a comandamentului de sud al armatei ucrainene, referindu-se la „un atac masiv”.

„Cu toate acestea, activitatea apărării aeriene a fost destul de eficientă. Mai mult de 30 de drone au fost distruse. Estimări mai precise vor fi furnizate de forțele aeriene”, a adăugat ea.

„Inamicul nu încetează să atace, nu oprește presiunea și căutarea de noi tactici, în special cu ajutorul atacurilor masive”, a declarat Natalya Gumenyuk.

Forțele ruse vizează în mod regulat aceste regiuni din sudul Ucrainei, cu porturi la Marea Neagră, unde infrastructura portuară este vitală pentru comerțul maritim.

Atacurile s-au înmulțit de când Rusia a ieșit, în luna iulie, din acordul privind cerealele, care permitea Ucrainei să își exporte producția de grâne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *