Politică

Moscova acuză că Vestul influențează R. Moldova: „SUA și aliații săi creează noi și noi focare de tensiune de-a lungul granițelor noastre”

Viceministrul de Externe al Rusiei, Alexandr Grușko, a declarat marți, 14 martie, că Statele Unite și aliații săi încearcă să creeze focare de tensiune în Republica Moldova și Georgia pentru a intensifica rivalitatea geopolitică cu Rusia.

„Desigur, suntem îngrijorați de situația din Georgia și R. Moldova, deoarece acestea sunt țări aflate la depărtare de SUA, care încearcă să le dicteze ce să facă sau să nu facă. Ei sunt vecinii noștri și vedem că SUA și aliații săi creează noi și noi focare de tensiune de-a lungul granițelor noastre și încearcă să declanșeze o competiție geopolitică în aceste zone, care sunt cheie, chiar și din motive geografice, pentru interesele de securitate ale Federației Ruse”, a declarat acesta pentru TASS.

De asemenea, Grușko a subliniat că evenimentele din Republica Moldova și Georgia demonstrează o ”abordare neocolonială” a statelor occidentale. ”Ele (țările din Vest) pleacă de la premiza că numai ei au dreptul să dicteze ce să facă. Absolut, încă o dată subliniez, este o abordare neocolonială”, a mai adăugat Grușko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *