CSI / RusiaRăzboiUcraina

Moscova ”continuă să terorizeze Ucraina”cu atacurile sale nocturn, acuză președintele Zelenski

Rusia ”continuă să terorizeze Ucraina” cu atacurile sale nocturne, a acuzat joi, 25 mai, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţând de asemenea distrugerea a 36 de drone ruse în timpul nopţii, informează AFP și Agerpres.

Moscova ”continuă să terorizeze Ucraina” şi a lansat 36 de drone, a declarat liderul de la Kiev pe pagina sa de Telegram. ”Niciuna dintre ele nu şi-a atins ţinta”, a dat el asigurări, mulţumind apărării antiaeriene a ţării.

Forţele Ariene ucrainene au anunţat la rândul lor că dronele de fabricaţie iraniană şi de tip Shahed 136/131 au fost lansate dinspre nord şi sud, potrivit surselor citate.

”Fără îndoială, inamicul viza infrastructuri esenţiale şi situri militare în sudul ţării”, au informat Forţele Aeriene ale Ucrainei pe Telegram.

Menționăm că de la începutul lunii mai, Rusia şi-a intensificat atacurile nocturne cu rachete şi drone împotriva Ucrainei.

De asemenea, țara teroristă a a folosit de două ori rachete hipersonice Kinjal, mai greu de interceptat. Kievul a declarat că le-a doborât cu ajutorul sistemului american de apărare aeriană Patriot, o premieră de la declanşarea invaziei ruse, în februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *