Actualitate

Moscova dă lecții de democrație R. Moldova. Zaharova acuză Chișinăul de „persecutarea opoziției”

Purtătoarea de cuvânt a lui Lavrov, Maria Zaharova, susține că, persecutarea opoziției din Republica Moldova, care pledează pentru un dialog cu Federația Rusă, este o acțiune de natură politică.

Astfel, în cadrul unui briefing de presă, aceasta a declarat că Moscova „urmărește îndeaproape” situația politică din Republica Moldova, inclusiv „procedurile judiciare în privința liderilor opoziției”.

„Fără îndoială, acestea sunt treburile interne ale republicii, însă, când atenția organelor de drept în această țară este concentrată exclusiv asupra politicienilor care pledează pentru un dialog constructiv cu Federația Rusă, involuntar ajungi la concluzia despre natura politică a acestor persecutări. Încercările conducerii actuale din R.Moldova de a scăpa prin orice metode de adversarii săi nu-i va aduce beneficii”, a declarat Zaharova, citată de TASS.

De asemenea, ea a mai menționat că și cetățenii din țara noastră sunt nemulțumiți de activitatea guvernării de la Chișinău, dovada fiind protestele regulate, desfășurate de reprezentanții opoziției. Aceasta a precizat că guvernarea ar trebui să-și asculte cetățenii pentru a găsi soluții din situația creată, transmite Deschide.md.

„Aș vrea să văd evaluările critice ale structurilor internaționale specializate, precum OSCE, Consiliul Europei, în ce măsură metodele aplicate de Chișinău, care a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la UE, corespund standardelor înalte în domeniul democrației, libertății mass-media și drepturilor omului. Deocamdată nu am văzut asemenea evaluări”, susține ea.

Anterior, Rusia, „model” al libertății presei, a criticat autoritățile de la Chișinău pentru presiuni asupra resurselor media independente și de opoziție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. “…dovada fiind protestele regulate” – spre deosebire de Rusia, unde asemenea dovadă nu există, fiindcă guvernarea rusă face totul super, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *