ActualitateCSI / RusiaMoldova

Moscova este îngrijorată de reținerea lui Igor Dodon. Peskov: Suntem alarmați că astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase cu Rusia

Presa rusă apropiată puterii urmărește evenimentele referitoare la dosarul în care este vizat Igor Dodon, însă Kremlinul pare să nu îi ia apărarea. Secretarul de presă al Kremlinului declară că reținerea deputatului socialist este chestiunea internă a Moldovei. 

În același timp, DmitriPeskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat că Moscova este îngrijorată de situația în contextul „persecuțiilor aplicate susținătorilor cooperării cu Federația Rusă”.

„În primul rând, aceasta este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rând, suntem alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a punctat Peskov.

Amintim că în dimineața zilei de 24 mai, la casa lui Igor Dodon, oamenii legii, au descins percheziții. Reprezentanții procuraturii au comunicat că fostul președinte de țară este acuzat de trădare de Patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, iar presa de la Chișinău scrie că acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. pai bine,e prietenul Moscovei.Asta inseamna ca nu trebuie pedepsit pentru ca a furat fiindca e prietenul Rusiei ?
    Nu cred,legea e unica pentru toti.A furat,las sa raspunda.Numai in Rusia guvernarea fura fara a fi pedepsiti,au iahturi de 750.000.000 de dolari.Asta e din salariu ?

  2. Asta arată cine este Rusia astăzi.
    Putin se bazează numai pe hoți care il înconjoară.
    El îi protejează,ei îi aduc ,,culioace ,,
    Lucașenco,Dodon (agenți ai Rusiei)sunt și ei in listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *