CSI / RusiaRăzboiUcraina

Moscova face prăpăd după Summit-ul NATO: Bombardamente masive, cu victime, în Donețk și Herson

Rusia face prăpăd în Ucraina, după ultimele decizii de la summit-ul NATO. Autorităţile din regiunea ucraineană Herson raportează că, în urma bombardamentelor lansate de ruşi în ultimele 24 de ore, două persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite.

În cadrul unui comunicat remis, joi dimineaţă, 13 iulie, administraţia din regiunea Doneţk, de asemenea, a transmis că opt persoane au fost rănite în atacurile lansate de ruşi. O altă persoană a fost rănită în regiunea Harkov.

Ultimul summit NATO a arătat că alianţa militară occidentală se întoarce la ”schemele Războiului Rece”, a declarat miercuri Ministerul rus de Externe, avertizând că Moscova este pregătită să răspundă la ameninţări prin utilizarea ”tuturor mijloacelor”, relatează Reuters.

Summitul NATO din Lituania s-a încheiat cu Statele Unite şi aliaţii săi oferind Ucrainei noi garanţii de securitate pentru a se apăra împotriva Rusiei, la mai mult de 500 de zile de la invazia rusă asupra ţării vecine. Summitul a fost, de asemenea, încurajat de perspectiva aderării Suediei la alianţa militară ca cel mai nou membru al acesteia, după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a renunţat luni la obiecţiile sale anterioare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *