CSI / Rusia

Moscova îl acuză pe premierul Ucrainei: „A luptat în Cecenia împotriva armatei ruse, a torturat soldaţi ruşi”

Astfel, două nave de război ruseşti au sosit în imediată apropiere a apelor teritoriale ale Ucrainei, în zona să economică exclusivă, anunţă serviciul de presă al Ministerului Apărării din Ucraina.

Potrivit anunţului, în zona exclusivă economică a Ucrainei au pătruns nava de patrulare a Flotei Marii Negre „Ladnii” şi nava mică anti-submarin „Suzdalet.”
„Ambele vase ale Flotei ruse din Marea Neagră manifestă de câteva zile un interes evidente pentru activităţi din cadrul exerciţiului internaţional” – adaugă Ministerul Apărării.

Pentru a evita traversarea de către navele ruse a frontierei ucrainene, în mare au fost trimise forţele de serviciu ale Marinei ucrainene, în paralel cu ridicarea de la sol a aviaţiei în scopul identificării ţintelor. În plus, unităţile apărării de coasta au monitorizat intruşii cu mijloacele de recunoaştere şi au însoţit navele ruse cu sistemele de artilerie.

Ulterior, nava „Ladnii” a deviat de la cursul sau îndepărtându-se la sud de Odesa, se arată în declaraţia ministerului apărării.

De asemenea, raportul spune că, în ultimele trei luni, „Ladnii ” s-a apropiat de două ori de apele teritoriale ale Ucrainei.

Ministerul Apărării susţine că prezenţa navelor de război ruseşti nu a avut niciun efect asupra cursului exerciţiului naval cu navele flotei SUA.

Nava rusească Ladnii este cunoscută pentru lansarea demonstrativă, cu ghinion, a unei rachete, în timpul paradei de la Sevastopol din luna iulie.

Că răspuns la declaraţia lui Bastrikin, secretarul de presă al premierului ucrainean l-a sfătuit pe procurorul rus să se supună benevol unui examen psihiatric. Mai târziu, Ministrul de Interne Arsen Avakov a scris ceva asemănător pe Facebook.

„Dragă tovarăşe Bistrikin, vin-o imediat la Kiev – Iateniuk se va întoarce după o vizită în Polonia şi Slovacia – îl vom întâlni împreună. Îţi voi face cunostina cu Kaplin (unui dintre adversarii politici ai lui Iateniuk de la Kiev-n.r.). El are o mulţime de materiale pentru ţine, despre participarea lui Iateniuk în uciderea lui Brejnev, Andropov şi participarea să … în războiul ruso-japonez de partea Japoniei şi îţi voi mai face cunoştinţă cu Bonaparte şi Musii din al şaselea salon. Ai cu ei multe subiecte comune de discutat”- a spus ministrul ucrainean.

Biografia lui Iateniuk

Arseni Iateniuk s-a născut pe 22 mai 1974. În 1994, la vârstă de 20 de ani a intrat la Facultatea de Drept de la Universitatea Naţională din Cernăuţi. Tot atunci şi-a deschis o afacere împreună cu fiul guvernatorului de atunci al regiunii Cernăuţi – Valentin Gnatisin. În 1996 a absolvit universitatea şi s-a dedicat afacerii sale.

Între timp, propagandistul şef al televiziunii ruse, CEO Russia Today, Dmitri Kiselev a postat pe contul sau de Twitter o poză cu membrii UNA-UNSO participanţi la războiul din Cecenia, în care, după spusele sale, apare şi Arseni Iateniuk. artilerişti ruşi în Cecenia

UNA-UNSO – „Adunarea Naţională Ucraineană – Auto-apărarea Naţională Ucraineană este o organizaţie publică ucraineană de orientare de dreapta, interzisă în Rusia în 2014.

Tot în 2014, mai precis în luna martie, pe fondul evenimentelor din Crimeea, procuratura rusă a demarat brusc anchete împotriva cetăţenilor din Ucraina, care au fost membri (şi încă mai sunt ) ai UNA-UNSO. Printre suspecţii ruşilor se află liderul partidului naţionalist ucrainean Svoboda – Oleg Tiagnibok şi şeful organizaţiei Pravii Sektor – Dmitri Iaros.

Ultimul, în special, este acuzat de atacuri asupra soldaţilor ruşi în timpul luptelor din Cecenia. Anchetatorii ruşi cred că, în 1994-1995, liderul naţionaliştilor ucraineni s-a opus forţelor federale de partea separatiştilor ceceni. Acuzaţii similare au fost aduse lui Tiagnibok şi Dmitri Korcinski, şeful filialei din Kiev a UNA-UNSO şi altor cetăţeni ucraineni.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *