CSI / Rusia

Moscova l-a condamnat la 12 ani de închisoare pentru înaltă trădare pe un cetățean rus acuzat de spionarea Flotei Mării Negre pentru Ucraina

O instanță din Sevastopol l-a condamnat pe Evgheni Petrușin, un cetățean rus pe care îl acuză de spionarea Flotei Mării Negre, la 12 ani de închisoare într-o colonie cu regim strict pentru trădare în favoarea Ucrainei, anunță Interfax.

„A intrat în vigoare verdictul Tribunalului Sevastopol împotriva cetățeanului rus Evgheni Vadimovici Petrușin, care a fost găsit vinovat de săvârșirea de înaltă trădare. Acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare într-o colonie penală de regim strict și plata unei amezi de 100 de mii ruble”, notează Serviciul Federal de Securitate de la Moscova într-un comunicat, citează TASS.

De asemenea, agenții FSB susțin că Petrușin, la instrucțiunile Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a colectat și transmis informații despre activitățile Flotei Mării Negre în perioada 2020-2021, înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale” la sfârșitul lunii februarie.

Petrușin a fost arestat în Sevastopol, unde se află baza navală a flotei ruse de la Marea Neagră, în luna aprilie a anului trecut, acesta fiind ulterior transferat la Moscova, relatează sursa citată.

Vă amintim că autoritățile ruse acuzau forțele Kievului că au lansat mai multe atacuri împotriva Flotei Mării Negre în ultimele luni, primul dintre acestea având loc pe 31 iulie, tocmai de Ziua Marinei în Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *