CSI / RusiaExterneMoldovaUcraina

Moscova lansează noi falsuri și amenințări împotriva R. Moldova: SUA urmează să amplaseze în Moldova depozite cu armament pentru transportarea în Ucraina

Moscova continuă să lanseze noi falsuri în raport cu Republica Moldova și autoritățile statului. De această dată, oficialii ruși au declarat că Statele Unite ale Americii ar urma să amplaseze în Republica Moldova depozite cu armament pentru transportarea lor ulterioară în Ucraina, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, Occidentul continuă să atragă Republica Moldova în războiul din Ucraina, în ciuda statutului de neutralitate.

„Autoritățile moldovenești duc țara spre prăpastie în care se află acum și Ucraina. Observăm transformarea consecventă a Moldovei într-o anexă logistică a regimului de la Kiev”, a mai declarat ea.

De asemenea, acesta s-a referit și la așa-zisa „informație”, precum că prin teritoriul Republicii Moldova, spre Ucraina, ar urma să fie livrate arme și muniții.

„În prezent se lucrează pe subiectul amplasării în Moldova a unor depozite cu armament american care, potrivit unor analiști, poate fi ulterior trimis către Forțele Armate ale Ucrainei”, a mai adăugat ea.

Oficialul rus a precizat că o astfel de situație ar pune în pericol nu doar stabilitatea și securitatea din regiune, dar și va transforma R. Moldova „în complice al crimelor de război, săvârșite de regimul de la Kiev”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Fata de cinismul rusilor, cineva precum Heinrich Himmler era un biet incepator. Daca nu se sfarseste totul la 4000 de grade, toti acesti criminali sper sa fie trasi la raspundere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *